T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / SERİK - ABDURRAHMANLAR İMAM HATİP ORTAOKULU

Eğitim Kadromuz

"Dünyada her şeye değer biçilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez"

 

* Eğitimin amacı, bireyi yaşadığı topluma ve toplumun bağlı olduğu çağdaş dünyaya uyumlu bir üye haline getirmektir. Bunu gerçekleştirmek için de eğitim, bireyi çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmayı amaçlamaktadır. Başka bir ifadeyle bireyler, toplum ve dünyadaki değişme ve gelişmelere ayak uydurabilecek ve katkıda bulunabilecek bir biçimde yetiştirilmelidir. Bu da, iyi bir eğitim sisteminin yanında, nitelikli bir öğretmen kadrosu ile sağlanır.

* Öğretmenler eğitim sistemini oluşturan önemli temel unsurlardan biridir. Eğitim aracılığıyla bireylere bilgi, beceri, alışkanlık ve tutumların kazandırılmasında öğretmenlere önemli görevler düşmektedir. Çünkü eğitimden beklenen işlevlerin gerçekleşmesi, okullarda öğretmenlerin yapacağı eğitim ve öğretim etkinliklerine bağlıdır. Yeni kuşaklara toplumsal değerlerin aktarılması; bireylerin üretken, eleştirel düşünebilen, yeni gelişmelere ve değişmelere uyum sağlayabilen, mutlu ve kendini gerçekleştirebilen bireyler olmalarında öğretmenlerin payı eğitimin diğer değişkenlerine göre daha belirleyici bir etkiye sahiptir.

* Literatür taramasına dayalı bir çalışmada, öğretmenlerin sahip olmaları gereken kişisel nitelikler; isteklilik, sıcaklık ve mizah, güvenirlik, yüksek başarı beklentisi, teşvik ve destekleyicilik, sistemlilik, uyum gösterebilme/esneklik, bilgililik. Aynı çalışmada öğretmenin mesleki nitelikleri ise şöyle sıralanmaktadır: öğrencinin dikkatini çekme, öğretimde çeşitlilik oluşturma, öğretim zamanını etkili biçimde kullanma, sorular sorma, açık bir öğretim gerçekleştirme, öğrenci gelişimini izleme, geribildirimde bulunma ve pekiştireç verme.

Abdurrahmanlar Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu olarak; "Dünyada her şeye değer biçilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez" anlayışından yola çıkarak , öğrencilerimizin hedeflerine emin adımlarla yürüyen bireyler olarak yetiştirmelerine ve elde ettikleri başarıları yıllar sonra gururla izleyebilecek yeni ve yenilikçi bir oluşumun dinamizmi ile her biri alnında derin deneyime sahip eğitim ve idareci kadrosunun sinerjisini oluşturuyoruz.

* Öğretmenler bir eğitim kurumunun en önemli unsurudur. Eğitim ise ciddi ve zamana bağlı bir süreçtir. Başarı bu sürece ve performansa ayak uydurabilecek bir kadroyla sağlanır. 

Kendisi küçük ama başarıları kocaman okulumuzun uzman eğitim kadrosu;

14-11-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2021 - Güncelleme: 15.11.2021 00:12 - Görüntülenme: 260
Kaynak: aydınel
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Eğitim Kadromuz,